Ga terug
Spaghetti a la roel

Makkelijke spaghetti

Het recept waarmee iedereen een smakelijke spaghetti mee op tafel kan zetten!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 400 gram spaghetti
  • 600 gram half om half gehakt
  • 2 rode uien
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels ketchup
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel witte peper

Instructies
 

  • Begin door een pan met water te verwarmen tot het kookt. Voeg een snufje zout toe aan het water om de spaghetti te laten smaken.
  • Terwijl het water kookt, kun je de ui en het gehakt in een andere pan aanbakken. Snipper de ui en bak het gehakt tot het gaar is.
  • Zodra het water in de eerste pan kookt, kun je de spaghetti toevoegen. Laat de spaghetti volgens de verpakking koken, gewoonlijk duurt dit ongeveer 10-12 minuten.
  • Voeg witte peper, kerriepoeder, ketjap, ketchup en de tomatenpuree toe aan het gehaktmengsel en roer alles goed door elkaar. Voeg hier 2 tot 3 eetlepels van het kookvocht van de spaghetti aan toe en laat dit mengsel vervolgens een paar minuten sudderen.
  • Giet de spaghetti af en voeg deze toe aan het gehaktmengsel. Roer alles goed door elkaar en verwarm het nog even op laag vuur.
  • Serveer de spaghetti op borden en voeg eventueel nog wat parmezaanse kaas toe naar smaak. Eet smakelijk!

Notities

    • Goed gehakt maakt dit recept! Wij kiezen daarom altijd voor gehakt van de lokale slager.
  •  
    • Wil je toch wat meer groenten toevoegen aan dit recept? Voeg er wat rode paprika aan toe!
  •  
    • Voor grote eters kun je 125 gram pasta per persoon aanhouden.
Trefwoord Spaghetti