Gooi alle benodigdheden voor de pizza in een grote deegkom
Mix het met een mixer met deeghaken, tussen de 10 en 15 minuten. Niet langer!
Strooi wat bloem op het aanrecht, haal het deeg uit de kom en maak er een mooie bol van, doe deze vervolgens weer terug in de kom. Dek het af met wat vershoudfolie, doe aan de binnenzijde van de folie even wat olijfolie, dan plakt het deeg daar straks niet aan vast. Dit laat je vervolgens zo’n 3 tot 5 uur op kamer temperatuur rijzen.
Zit de rijstijd erop, dan ga je aan de slag met porties maken. Hoeveel deeg per pizza? Snijd het op in zo’n 260 gram per bol.
Bestrooi de binnenzijde van een luchtdichte bak met wat bloem. Vouw lucht in het deeg en leg het met de vouwzijde naar beneden in de bak.
Dit laat je vervolgens zo’n 21 uur in de koelkast rijzen. Mocht je niet genoeg ruimte in de koelkast hebben, dan kun je het ook op 21 graden zo’n 6-9 uur laten rijzen. (ook handiger als je het dezelfde dag nog zou willen eten)
Na deze rijstijd is het pizzadeeg zo goed als klaar om afgebakken te worden. Voor het spreiden van de pizza gebruik je griesmeel/maismeel.