Deze heerlijke verse vega tomatensoep van cherrytomaten is vol van smaak en is super makkelijk te maken! Even een volle ovenschaal met groentes in de oven en dan is deze makkelijke tomaten knoflook soep zo klaar.
Snij de rode ui in kwarten en snij de toppen van de knoflookbollen
Mix de cherry tomaten met de ui en de kruiden. Het gemakkelijkste is om dit in een ovenschaal te doen. Leg de knoflook bollen hier op.
Schenk de olijfolie en de balsamico azijn over het geheel.
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven op de hetelucht stand. Rooster het geheel gedurende 30 minuten. Let goed op dat de tomaten niet verbranden. Om dit te voorkomen roer je alle ingrediënten na 15 minuten nog een keer goed door elkaar.
Breng 1L water aan de kook met een groente bouillon blokje.
Haal de schaal uit de oven en pers de knoflookteentjes uit de bol.
Voeg alles samen met de bouillon in een soepketel en mix het geheel fijn met een staafmixer.
Notities
Serveer de soep eventueel met een theelepeltje verse pesto.
Wanneer je de pesto weg laat is het een vegan tomatensoep!
Let op dat de basilicumblaadjes niet aanbranden in de oven, schep het daarom af en toe goed door.