Doe de olijfolie in een braadpan en zet op hoog vuur.
Wanneer de olijfolie heet is voeg je de curry pasta of boemboe toe. Fruit dit aan gedurende een paar minuutjes zodat de smaken van de paste vrij komen. Let wel op dat dit niet aanbrand, dus blijf goed roeren.
Voeg het vlees toe, bak dit kort aan.
Voeg nu alle kokosmelk toe en breng het geheel rustig aan de kook.
Wanneer het geheel kookt zet je de pan op laag vuur. Zorg dat de rendang onder het kookpunt blijft. Stoof het gerecht gedurende 4 uur met het deksel erop.
Haal een half uur voor het diner het deksel van de pan en laat het geheel inkoken. Langzaam zal de kokosmelk verdampen en wordt de rendang steeds meer een sausje.
Zet nu de rijst op en kook deze droog gedurende 20-25 minuten.
Wanneer de rendang voldoende is ingekookt kun je de limoen erin uitpersen.
Voeg tot slot een eetlepel suiker toe en roer het geheel nog eens goed door.
Serveer de rendang met rijst. Wij vinden het altijd leuk om een echte "rijsttafel" te maken en zetten de tafel graag helemaal vol met allemaal lekkere bijgerechtjes. Denk hierbij aan: rauwe worteltjes (fijngehakt), rauwe komkommer, soja boontjes, bosui, gebakken uitjes, cashewnootjes, naanbrood & kroepoek.