Ga terug
Spaghetti rundvlees pepersaus

Spaghetti met rundvlees en pepersaus

Dit is een heerlijk, smaakvol recept voor spaghetti met rundvlees en pepersaus. De saus is gemaakt met heerlijke groene peperbolletjes, waardoor het een mooie kleur en smaak heeft. De rundvleesstukjes zijn zacht en smaakvol, en combineren perfect met de romige saus en de spinazie en tomaatjes. Dit gerecht is een echte aanrader voor een gezellige maaltijd met vrienden of familie.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Pepersaus

  • 350 ml runderfond
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram bloem
  • 100 gram groene peperkorrels (Bijv. van Carbonell)
  • 4 takjes peterselie

Spaghetti

  • 500 gram verse spaghetti
  • 400 gram verse spinazie
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 10 gram roomboter
  • 4 stukken kogelbiefstuk (150 gram per stuk)
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 tros cherrytomaatjes (5 tomaatjes p.p.)
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)

Instructies
 

Voorbereiding

  • Haal de kogelbiefstukken een half uur van te voren uit de koelkast en plaats ze op een groot stuk keukenpapier en dep ze hierop droog. Laat de biefstukken een half uur rusten.

Pepersaus

  • Verwarm de roomboter in een steelpannetje.
  • Wanneer de boter gesmolten is voeg je beetje bij beetje de bloem toe tot een mooie roux. Zorg dat de roux mooi goudbruin van kleur is.
  • Voeg nu al roerend de slagroom en runderfond toe aan de roux.
  • Voeg de groene peperkorrels toe en laat het geheel op laag vuur inkoken tot de saus de gewenste dikte heeft.
  • Voeg tot slot de peterselie (fijngehakt) toe aan de saus.

Spaghetti

  • Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook.
  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Was de tomaatjes en plaats de takjes (per 5 stuks) in een ovenschaaltje. Schud hier een beetje olijfolie overheen.
  • Zet het schaaltje met tomaatjes in de oven voor 10 minuten.
  • Kook de verse spaghetti gedurende 4-5 minuten.
  • Zet een koekenpan met 1 eetlepel olijfolie op hoog vuur en bak hierin de spinazie
  • Smelt in een andere koekenpan 10 gram roomboter en voeg hier 1 eetlepel olijfolie aan toe.
  • Wanneer de boter gesmolten is, leg je de kogelbiefstukjes in de pan. Braad de biefstukjes 2 minuten per kant op hoog vuur.
  • Haal de biefstukjes uit de pan en plaats ze ieder afzonderlijk in een stuk aluminiumfolie. Voeg hier nog peper en zout aan toe naar smaak. Laat ze hier nog 2 minuten in rusten.
  • Giet de spaghetti af, en bak deze nog even kort aan in de pan waar je zojuist de biefstuk in gebraden hebt. Voeg hier nog 1 eetlepel olijfolie en de chilivlokken aan toe.
  • Maak een bedje van spinazie op de pastaborden.
  • Verdeel de spaghetti en plaats deze op het bedje van spinazie.
  • Snij vervolgens de kogelbiefstukjes in reepjes en plaats deze op de spaghetti.
  • Schud de pepersaus over de reepjes en de spaghetti.
  • Garneer ten slotte het gerecht met de geroosterde tomaatjes.

Notities

  • Zoals in ieder recept hebben we ook dit keer het vlees bij de slager gehaald. Wij hebben voor kogelbiefstuk gekozen, maar dit recept is ook heerlijk met bijvoorbeeld bieflappen of ossenhaas. 
Trefwoord pasta biefstuk pepersaus, pasta met rundvleesreepjes, pasta rundvlees, spaghetti met pepersaus, spaghetti met rundvlees, spaghetti met spinazi