Doe de mayonaise in een grotere kom zodat je goed kunt roeren. Voeg de kerriepoeder, paprikapoeder en port toe. Roer dit goed door elkaar.
Roer vervolgens de opgeklopte slagroom er doorheen.
Voeg als laatste eventueel nog zout & peper naar wens toe.
Cocktailsaus
Doe de calvé whiskey cocktailsaus, mayonaise en ketchup in een grotere kom zodat je goed kunt roeren. Voeg de paprikapoeder, worcestersaus en whiskey of port toe. Roer dit goed door elkaar.
Roer vervolgens de opgeklopte slagroom er doorheen.
Voeg als laatste eventueel nog zout & peper naar wens toe.
Kipcocktail
Snijd de kipfilet in blokjes.
Laat de mandarijntjes uitlekken.
Verdeel de ijsbergsla, kipfilet en mandarijntjes over 4 kommetjes.
Doe daar 1 of 2 flinke lepels van de kerriesaus of cocktailsaus op.
Top het eventueel af met een beetje paprikapoeder en wat bieslook.
Notities
Je kunt de mandarijn ook prima vervangen door ander fruit zoals mango, perzik, ananas of appel. Maar eraan toevoegen kan ook prima! Het wordt dan een heerlijke frisse kipcocktail.
Houd je van een moderne kipcocktail? Serveer hem dan in een mooi whiskey of cocktailglas!
De cocktailsaus gaat ook prima bij een tonijn, zalm of garnalencocktail.
Gebruik dit recept vooral als kerstgerecht. Lekker maar ook erg simpel!