Verwarm de oven voor op 190 graden.
Vet de springvorm in met boter en betrooi deze met wat bloem zodat het niet gaat plakken. Klop overtollig bloem er weer uit.
Doe 125 gram bloem, de volkorenmeel, tafelsuiker, kaneel, snuf zout en bakpoeder in een kom en roer dit door elkaar.
Voeg daar vervolgens 150 gram bosbessen aan toe en roer het nog een keer door.
Rasp de citroen. De schil doe je in een kom en daar voeg je vervolgens het ei, de melk, gesmolten boter en vanillesuiker aan toe. Klop dit.
Het mengsel met de citroen en het ei roer je vervolgens onder het bloemenmengsel. Eenmaal goed gemengd giet je het beslag in de springvorm.
Als laatste hak je de pecannoten. Deze meng je vervolgens met de bruine basterdsuiker, 30 gram bloem en overgebleven bosbessen. Dit verdeel je vervolgens over het beslag in de springvorm.
Dit gaar je vervolgens in de oven voor zo'n 50-55 minuten.