Ga terug
Blauwe bessen kruimeltaart

Blauwe bessen kruimeltaart

Taart of cake! Maar net hoe je het noemen wilt.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 55 minuten
Totale tijd 1 uur 25 minuten
Porties 8 punten

Equipment

  • 1 springvorm van 20cm

Ingrediënten
  

Beslag

  • 190 ml melk
  • 125 gram bloem eventueel wat extra voor de springvorm
  • 110 gram volkorenmeel
  • 150 gram tafelsuiker
  • 150 gram bosbessen
  • 2,5 theelepel bakpoeder
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 1 ei
  • 80 ml boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 citroen
  • snuf zout

Toplaag

  • 60 gram pecannoten
  • 150 gram bosbessen
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 30 gram bloem

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Vet de springvorm in met boter en betrooi deze met wat bloem zodat het niet gaat plakken. Klop overtollig bloem er weer uit.
  • Doe 125 gram bloem, de volkorenmeel, tafelsuiker, kaneel, snuf zout en bakpoeder in een kom en roer dit door elkaar.
  • Voeg daar vervolgens 150 gram bosbessen aan toe en roer het nog een keer door.
  • Rasp de citroen. De schil doe je in een kom en daar voeg je vervolgens het ei, de melk, gesmolten boter en vanillesuiker aan toe. Klop dit.
  • Het mengsel met de citroen en het ei roer je vervolgens onder het bloemenmengsel. Eenmaal goed gemengd giet je het beslag in de springvorm.
  • Als laatste hak je de pecannoten. Deze meng je vervolgens met de bruine basterdsuiker, 30 gram bloem en overgebleven bosbessen. Dit verdeel je vervolgens over het beslag in de springvorm.
  • Dit gaar je vervolgens in de oven voor zo'n 50-55 minuten.

Notities

  • Als het even kan, probeer deze dan te eten als 'ie nog warm is. Dan is 'ie op zijn lekkerst.