Blauwe bessen kruimeltaart

Ben je op zoek naar een heerlijk recept voor blauwe bessen kruimeltaart? Dan ben je hier aan het juiste adres! Deze blauwe bessen kruimeltaart is een heerlijke taart dat gemakkelijk te maken is en dat iedereen zal kunnen waarderen. Het recept voor deze kruimeltaart met blauwe bessen is simpel en de resultaten zijn geweldig. De frisse, zoete blauwe bessen geven de taart een prachtige kleur en smaak, terwijl het kruimeldeeg een knapperige en krokante basis vormt. Dit is een geweldig recept voor blauwe bessen kruimeltaart dat je zeker een keer moet proberen!

Blauwe bessen kruimeltaart

Blauwe bessen kruimeltaart

Taart of cake! Maar net hoe je het noemen wilt.
Voorbereidingstijd 30 min
Bereidingstijd 55 min
Totale tijd 1 uur 25 min
Porties 8 punten

Equipment

  • 1 springvorm van 20cm

Ingrediënten
  

Beslag

  • 190 ml melk
  • 125 gram bloem eventueel wat extra voor de springvorm
  • 110 gram volkorenmeel
  • 150 gram tafelsuiker
  • 150 gram bosbessen
  • 2,5 theelepel bakpoeder
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 1 ei
  • 80 ml boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 citroen
  • snuf zout

Toplaag

  • 60 gram pecannoten
  • 150 gram bosbessen
  • 60 gram bruine basterdsuiker
  • 30 gram bloem

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Vet de springvorm in met boter en betrooi deze met wat bloem zodat het niet gaat plakken. Klop overtollig bloem er weer uit.
  • Doe 125 gram bloem, de volkorenmeel, tafelsuiker, kaneel, snuf zout en bakpoeder in een kom en roer dit door elkaar.
  • Voeg daar vervolgens 150 gram bosbessen aan toe en roer het nog een keer door.
  • Rasp de citroen. De schil doe je in een kom en daar voeg je vervolgens het ei, de melk, gesmolten boter en vanillesuiker aan toe. Klop dit.
  • Het mengsel met de citroen en het ei roer je vervolgens onder het bloemenmengsel. Eenmaal goed gemengd giet je het beslag in de springvorm.
  • Als laatste hak je de pecannoten. Deze meng je vervolgens met de bruine basterdsuiker, 30 gram bloem en overgebleven bosbessen. Dit verdeel je vervolgens over het beslag in de springvorm.
  • Dit gaar je vervolgens in de oven voor zo'n 50-55 minuten.

Notities

  • Als het even kan, probeer deze dan te eten als ‘ie nog warm is. Dan is ‘ie op zijn lekkerst. 


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept