Frisse couscous salade met ras el hanout
Dit snelle en gemakkelijke recept staat garant voor een smaakexplosie in je mond. Deze couscous salade met mozzarella is erg gezond en heb je binnen 15 minuten op tafel staan. De ras el hanout maakt van dit gerecht een echte kruiden couscous salade.
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Gang Lunch
Keuken Mediterraan
- 1 komkommer
- 1 rode paprika
- 1 bakje cherry tomaatjes
- 1 blikje kikkerwten
- 1 blokje groente bouillon
- 300 gram couscous (volkoren)
- 3 eetlepels ras el hanout (naar smaak)
- 1 zakje mozzarellabolletjes
Kook 0,5 liter water en voeg hier het blokje bouillon en de ras el hanout aan toe
Halveer de cherry tomaatjes, snij de paprika in kleine stukjes en snij de komkommer in kleine blokjes
Laat de mozzarella en de kikkererwtjes uitlekken.
Schud de couscous in een grote kom. Wanneer het water kookt en de bouilon en de ras el hanout goed zijn opgenomen kun je dit over de couscous schudden. Laat de couscous al het vocht goed opnemen.
Laat de couscous afkoelen. Zodra deze afgekoeld is kun je de groentes, kikkererwtjes en de mozzarella toevoegen.
Meng het geheel goed en verdeel de couscous salade over borden of kommetjes. Smakelijk eten!
- De ras el hanout geeft de couscous zijn typische "gele" kleur.
- Je kunt de mozarella ook vervangen door bijvoorbeeld feta.
- Hoe lang kun je couscous salade bewaren? Deze variant kun je ongeveer 2 dagen na het bereiden bewaren in een afgesloten kom / schaal in de koelkast.
Trefwoord couscous salade komkommer, couscous salade lunch, couscous salade vega, zomerse couscous salade