Jou go-to wafelrecept voor zachte wafels met cognac. Wij houden altijd van vanille! Daarom een recept om de beste zacht vanille wafels te maken. Wil je complimenten krijgen over jouw wafels? Kijk dan maar uit, want dit recept zal menig mens van je willen hebben! Zorg wel dat je het juiste wafelijzer gebruikt, deze zijn wij op aanraden van de bakker gaan gebruiken en werkt perfect!
1 Krups FDK 251 wafelijzer Bij de bakker met de lekkerste wafels gespiekt, dit ijzer was zijn geheim!
1 Keukenmixer/Keukenmachine
Ingrediƫnten
500gramwitte basterdsuiker
500gramongezouten roomboter
500gramzelfrijzend bakmeel
10stukseieren
4zakjesvanillesuikerBij voorkeur de bourbon variant van dr. oetker!
75mlhalfvolle melk
100mlcitroensap(zo'n flesje ja)
60mlcognac
Instructies
Laat de boter smelten in een pannetje, niet al te heet.
Eenmaal gesmolten haal je het pannetje van het vuur en doe je de melk bij de boter.
In de kom van de mixer doe je de witte basterd suiker en de vanilesuiker. Daar doe je vervolgens je mengsel van boter en melk bij.
Je mixt dit tot de suiker zo goed als is opgelost. Dan ga je 1 voor 1 de eieren toevoegen.
Voeg het citroensap en cognac toe en mix dit weer.
Als laatste doe je het zelfrijzend bakmeel erbij. Dit mix je totdat het een glad mengsel wordt.
De mix is nu klaar om te bakken in het wafelijzer. Wij gebruiken zelf Krups wafelijzer. Daar doen we het beslag voor zo'n 3,5 minuut in. Dan is de wafel klaar!