Braadpannen

Braadpannen

Braadpannen zijn een onmisbaar item in elke keuken. Of je nu op zoek bent naar een braadpan voor dagelijkse kost of een specifieke taak, er is altijd een braadpan die bij je past! Op deze pagina zullen we specifiek ingaan op verschillende soorten braadpannen en welke wij aanraden om de lekkerste gerechten mee te stoven!


Signature Braadpan

Le Creuset

4,2L
Ø24cm
Kersenrood gietijzerSous Chef Braadpan

Combekk

6L
Ø28cm
Zwart gietijzerFaitout Braadpan

Le Creuset

6,6L
Ø32cm
Rood gietijzerDagelijkse kost braadpan 24 cm

Laten we beginnen met de dagelijkse kost braadpan 24 cm. Deze braadpan is perfect voor het koken van een grote hoeveelheid eten, zoals een gezinsmaaltijd of een grote partij groenten. De 24 cm maat is groot genoeg voor een grote hoeveelheid eten, maar nog steeds gemakkelijk te hanteren. Wij raden hier de Signature braadpan van Le Creuset voor aan. Een echte eyecatcher in je keuken! Wanneer een diameter van 24cm te klein is dan zijn de Le Creuset braadpannen 30cm een echte aanrader. Op Bol.com zijn er regelmatig aanbiedingen voor Le Creuset braadpannen.

Dutch oven braadpan

Een andere populaire optie is de Dutch oven braadpan. Dit is een grote braadpan met een deksel, waardoor het perfect is voor stoofschotels en gerechten die langzaam moeten garen, zoals rundvlees of kip. De deksel zorgt voor een nauwe passende afsluiting waardoor de stoom en sappen in de pan blijven, waardoor het eten extra sappig en smakelijk wordt.

Mini braadpan

Voor kleinere maaltijden of gerechten, is een mini braadpan een geweldige optie. Deze kleine braadpannen zijn perfect voor het maken van een omelet of kleine hoeveelheden groenten. Wij hebben hiervoor de mini braadpannetjes van Le Creuset. Deze zijn toevallig blauw, maar je kunt ze ook krijgen in het klassieke “Le Creuset Rood” of in andere mooie kleuren.

Braadpan gietijzer inductie

Als je op zoek bent naar een braadpan die geschikt is voor inductiekookplaten, is een gietijzeren braadpan een geweldige keuze. Deze pannen zijn gemaakt van een magnetisch materiaal (gietijzer) waardoor ze geschikt zijn voor gebruik op inductiekookplaten. Let wel op dat je deze pan dan ook uitsluitend op inductie gebruikt en niet bijvoorbeeld op gas en inductie. Door een pan eerst op gas te gebruiken veranderd de onderkant waardoor het kan voorkomen dat de pan vervolgens niet meer goed zal werken op inductie.