Keukenmachines

Keukenmachines

Keukenmachines zijn een handige en veelzijdige toevoeging aan elke keuken. Ze zijn ontworpen om het koken en bakken gemakkelijker en sneller te maken door het automatiseren van taken zoals kneden, mengen, malen en kloppen. Er zijn verschillende soorten keukenmachines beschikbaar, elk met hun eigen specifieke functies en opzetstukken. Of je nu een professionele chef bent of gewoon op zoek bent naar een manier om tijd te besparen in de keuken, een keukenmachine kan een waardevolle aanwinst zijn. Op deze pagina lichten wij de beste keukenmachines uit!

SMEG keukenmachine

Keukenmachine

SMEGPastamachine

Marcato Atlas 150Keukenmachine

KitchenAid ArtisanHoe werkt een keukenmachine?

Een keukenmachine bestaat uit een motor, een kom, een deeghaak of kneedhaak, en verschillende accessoires zoals een garde of een roer. Wanneer de machine wordt ingeschakeld, wordt de motor aangedreven en draait de deeghaak of kneedhaak rond in de kom. Dit maakt het mengen, kneden en kloppen van ingrediënten gemakkelijker. De accessoires zoals een garde of roer kunnen worden gebruikt voor specifieke taken zoals het mixen van ingrediënten of het maken van slagroom. Er zijn verschillende soorten keukenmachines beschikbaar, van eenvoudige modellen met enkele snelheden tot professionele modellen (zoals bijvoorbeeld een horeca keukenmachine) met variabele snelheden en verschillende accessoires. Voor hobby koks zoals wij zijn de keukenmachines van SMEG of KitchenAid ideaal!

Koekjes malen in keukenmachine

Een keukenmachine maalt koekjes door middel van de vermaler of de hakmolen accessoires. Deze accessoires zijn meestal geschikt voor het malen van harde ingrediënten zoals boter, suiker en nootjes. Zo maal jij koekjes binnen no-time en heb je binnen een handomdraai gemalen koekjes voor bijvoorbeeld een heerlijke arretjescake.

Cake maken met keukenmachine

Keukenmachines zijn ideaal voor het maken van cake omdat ze de taak van mengen en kloppen van ingrediënten automatiseren. Dit bespaart tijd en moeite, en zorgt voor een consistent resultaat. Bovendien, keukenmachines zijn vaak voorzien van verschillende snelheden en opzetstukken, zoals een deeghaak of een garde, waardoor je veel flexibiliteit hebt bij het maken van de cake. Ook als je veel bakt, kan een keukenmachine uitkomst bieden omdat je niet meer hoeft te kneden en te mengen met de hand. Hierdoor kun je ook meer cake maken in een kortere tijd.

Keukenmachine met pastamaker

Pastadeeg maken met een keukenmachine is een eenvoudige en snelle manier om verse pasta te maken. Om te beginnen, meng je 250 gram bloem en 4 eieren in de kom van de keukenmachine. Gebruik de deeghaak om de ingrediënten te mengen tot een samenhangend deeg. Als het deeg te droog is, voeg dan een beetje water toe en als het te plakkerig is, voeg dan wat meer bloem toe. Laat het deeg vervolgens in de keukenmachine kneden tot het glad en elastisch is. Vervolgens kun je het deeg uitrollen en snijden in de gewenste vorm. Nog makkelijker is pastadeeg maken met een pastamachine. Hiervoor raden wij de Marcato Atlas 150 aan!

SMEG keukenmachine accessoires

Voor keukenmachines zijn veel accessoires beschikbaar. Een keukenmachine met accessoires om julienne te snijden is een handige toevoeging voor iedereen die graag gezonde gerechten maakt. Met deze functie kun je snel en gemakkelijk groenten in dunne reepjes snijden, wat perfect is voor salades, wokgerechten en zelfs garnituren. Bovendien kun je met een keukenmachine nog veel meer gerechten maken, zoals soepen, sauzen, purees en zelfs deeg voor brood en taarten. Dit maakt het koken nog efficiënter en sneller, en geeft je de mogelijkheid om nog creatiever te zijn in de keuken.

Blender en keukenmachine in een

Er zijn keukenmachines met blender functie. Deze keukenmachines zijn vaak ook wel multifunctionele keukenmachines genoemd. Deze machines zijn uitgerust met een speciale blender container die kan worden gebruikt voor het malen van ingrediënten en het maken van sauzen, smoothies, soepen en purees. De blender container is vaak uitgerust met messen die speciaal zijn ontworpen voor het malen van groenten en fruit. Ook kunnen de meeste multifunctionele keukenmachines vaak meerdere snelheden hebben om te kunnen blenden voor verschillende doeleinden.