Onze favoriete kookboeken

Onze favoriete kookboeken

Kookboeken zijn een geweldige manier om inspiratie op te doen in de keuken en om nieuwe recepten te leren. Er zijn veel verschillende soorten kookboeken, van boeken met toetjes recepten tot boeken met recepten uit de Franse keuken en van vegetarische Indiase kookboeken tot boeken met de beste Aziatische recepten. Op deze pagina raden we onze favoriete kookboeken aan! Dit zijn meestal lekker makkelijke kookboeken met toegankelijke recepten.


De Toetjesbijbel

Rutger van den Broek

Van crumble tot crème brúlee tot panna cotta en pavlovaThe Curry Guy

Dan Toombs

Als echte curry liefhebbers raden we deze zeker aan!Weeklight

Donna Hay

Supersnelle maaltijden waar je je goed bij voelt!Elke dag – Lekker & Simpel

Sofie Chanou

De kracht van eenvoud, simpele gerechten voor iedere dag!5 Ingrediënten – Snel & simpel koken

Jamie Oliver

De kliederige broodjes bal uit dit boek zijn onze favoriet!That Cheeseplate will change your life

Marissa Mullen

Step up your game met dit gewéldige kaasplankjes boek!De beste kookboeken 2023

Bovenstaande kookboeken zijn naar onze mening de beste kookboeken voor 2023. Het zijn unieke recepten waar je veel inspiratie uit kunt ophalen. De meeste recepten zijn eenvoudig, snel en ook nog eens gezond. Benieuwd waarom dit de beste kookboeken van 2023 zijn? Klik dan op de koop nu knop om meer informatie over de boeken te lezen en om eventuele recensies te bekijken. Ben je benieuwd naar het best beoordeelde kookboek? Dit is momenteel: “Heerlijk Winter” van Natalia Rakhorst.

Kookboek voor toetjes

Laten we beginnen met kookboeken voor toetjes. Er zijn veel kookboeken die zich specifiek richten op het maken van lekkere toetjes. Een van onze favorieten is “De toetjesbijbel” van Rutger van den Broek. Dit boek bevat een grote hoeveelheid recepten voor verschillende soorten toetjes, van taarten tot ijs en van sorbet tot crème brûlée. De recepten zijn duidelijk geschreven en eenvoudig te volgen, zodat iedereen deze toetjes kan maken.

Kookboek Franse keuken

Een andere populaire keuken is de Franse keuken. Er zijn veel kookboeken die zich specifiek richten op recepten uit deze keuken. Een van onze favorieten is “Mastering the Art of French Cooking” van Julia Child. Dit Frans kookboek is een klassieker in de Franse keuken en bevat veel traditionele recepten, zoals boeuf bourguignon en coq au vin.

Indiaas vegetarisch kookboek – Het beste vegetarische kookboek

Jullie hebben vast boven het boek “The Curry Guy” zien staan. Vegetariërs zullen waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in Indiase vegetarische kookboeken. Wist je dat dit boek ook een vegetarische variant heeft? Een van onze favorieten is “The Curry Guy Veggie” van Dan Toombs. Dit boek bevat een grote hoeveelheid vegetarische recepten uit de Indiase keuken, van tikka masala tot dal. De recepten zijn gedetailleerd en eenvoudig te volgen, zodat iedereen deze gerechten thuis kan maken.

Beste Aziatische kookboek

Voor degenen die op zoek zijn naar de beste Aziatische kookboeken, raden we “Thai Street Food” van David Thompson aan. Dit boek bevat een grote hoeveelheid recepten uit Thailand, van traditionele gerechten tot moderne street food. De recepten zijn gedetailleerd en eenvoudig te volgen, zodat iedereen deze gerechten thuis kan maken.

Kerst kookboeken

Kerst is een tijd van het jaar waarin veel mensen samenkomen om te genieten van lekker eten en gezelligheid. Er zijn veel kookboeken die zich specifiek richten op recepten voor kerst. Een van onze favorieten is “Kerstmis” van Donna Hay. Dit boek bevat veel recepten voor gerechten die perfect zijn voor de kerst, zoals traditionele gerechten als kalkoen en wild, maar ook nieuwe en creatieve ideeën voor kerstgerechten. Of je nu een ervaren kok bent of gewoon op zoek bent naar inspiratie voor de kerstmaaltijd, er is een kerstkookboek dat bij je past!

Kookboek maken met eigen recepten

Een kookboek maken met eigen recepten is een leuke en persoonlijke manier om jouw liefde voor koken te delen met anderen. Het proces van het samenstellen van een kookboek begint met het verzamelen van jouw favoriete recepten. Dit kan zijn recepten die je zelf hebt bedacht of recepten waar je je eigen twist aan hebt gegeven. Vervolgens kun je de recepten organiseren in categorieën, zoals voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. Het is ook aan te raden om foto’s toe te voegen van de gerechten om het boek visueel aantrekkelijker te maken. Als alles is samengesteld, kun je het boek laten drukken of digitaal publiceren. Je kan natuurlijk ook, net als ons een website of blog beginnen om je recepten te delen. Zo deel je een “gratis kookboek” met de hele wereld! Het maken van een kookboek met eigen recepten is een geweldige manier om jouw kookkwaliteiten te delen met anderen.