Ramen bowl met paksoi, gegrilde groene asperge en crispy chili olie

Zoals je weet, houden wij wel van een heerlijk makkelijk comfort food gerecht! Deze verwarmende ramen bowl is perfect voor koude dagen, boordevol smaak en eenvoudig te maken. De combinatie van knapperige paksoi, gegrilde groene asperges en pittige crispy chili olie zorgt voor een heerlijk gerecht. Dit Japanse ramen recept is ideaal voor een snelle, voedzame maaltijd. Voeg optioneel kip toe voor extra eiwitten of houd het vegetarisch met alleen groenten.

Makkelijk ramen recept

Makkelijk ramen recept met paksoi, gegrilde groene asperge en crispy chili olie

Deze verwarmende ramen bowl is perfect voor koude dagen, boordevol smaak en eenvoudig te maken. De combinatie van knapperige paksoi, gegrilde groene asperges en pittige crispy chili olie zorgt voor een heerlijk gerecht. Dit Japanse ramen recept is ideaal voor een snelle, voedzame maaltijd. Voeg optioneel kip toe voor extra eiwitten of houd het vega met alleen groenten. Vegetarische ramen bowl of ramen met kip? Jouw eigen keuze!
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 liter bouillon (naar keuze groente of runder, wij gebruiken runderbouillon van de slager)
  • 300 gram volkoren noedels (wit kan natuurlijk ook gewoon)
  • 2 eieren
  • 1 paksoi
  • 100 gram groene asperges
  • peper (naar smaak)
  • zout (naar smaak)
  • 10 gram zwarte sesamzaadjes
  • Crispy Chili olie (naar smaak)

Instructies
 

  • Breng een pan water aan de kook en kook de eieren 7 minuten voor een zachtgekookt resultaat. Giet af en laat de eieren schrikken onder koud water. Pel ze en zet apart.
  • Kook de volkoren noedels volgens de instructies op de verpakking. Giet af en houd even apart.
  • Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de groene asperges op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster ze ongeveer 10-12 minuten in de oven, tot ze licht gekarameliseerd en knapperig zijn.
  • Snijd de paksoi in grove stukken.
  • Verwarm de bouillon in een grote pan. Laat de bouillon zachtjes pruttelen totdat alles goed warm is.
  • Verdeel de gekookte noedels over twee kommen en leg er wat paksoi in. Schenk de hete bouillon erover. Voeg de gegrilde asperges toe. Snijd de eieren doormidden en leg in elke kom twee helften zachtgekookt ei. Bestrooi met sesamzaadjes en maak het af met crispy chili olie naar smaak.
  • Serveer de ramen direct en geniet van deze verwarmende, smaakvolle bowl. Een heerlijk comfort food voor koude dagen!

Notities

  • De crispy chili olie kun je bij de toko halen maar ligt tegenwoordig ook gewoon bij de meeste supermarkten in de supermakt.
  • Wij halen een pot verse bouillon bij de slager, dit maakt het natuurlijk extra lekker. Je kunt natuurlijk ook zelf een heerlijke bouillon trekken, nog lekkerder!
  • Dit recept benadrukt hoe makkelijk het te maken is, met de optie om het vega te houden of te personaliseren met kip!
Trefwoord bouillon, Crispy Chili olie, Ramen, Ramen bowl, ramen bowl met kip, ramen bowl recept, soep, vegetarische ramen bowl, Warme ramen bowl


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept