Broodje pulled pork met koolsla

Deze keer hebben we voor jullie een heerlijk recept voor pulled pork. Onze (schoon)vader is slager en maakt regelmatig pulled pork van de BBQ klaar. Houdt als richtlijn ongeveer 1,5 tot 2 kilo pulled pork aan voor 4 personen. Zorg dat je pulled pork een kerntemperatuur van ongeveer 92℃ heeft voor het lekkerste resultaat. Ook lees je in dit recpet hoe je een heerlijke coleslaw kunt maken voor bij de pulled pork. Koolsalade maakt een broodje pulled pork helemaal af!

pulled pork met koolsla en bbq saus

Pulled pork van de barbecue

Pulled pork is een populaire bereiding van varkensvlees (varkensnek, ook wel procereur genoemd). Het vlees wordt meestal klaargemaakt op de BBQ of in een oven, en daarna uit elkaar getrokken met twee vorken. Het resulterende vlees is rijk aan smaak en sappig, en wordt vaak gebruikt in kaiser- of pitabroodjes, tacos, en andere gerechten. Het vlees wordt meestal gemarineerd in een smaakvolle saus, die het vlees verder verrijkt. Pulled pork is een geliefd gerecht in de barbecue- en comfortfood-cultuur, en wordt vaak bereid in grote hoeveelheden voor feesten en evenementen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 6 uur
Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 1,5-2 kg procereur (varkensnek)
  • 12 kaiserbroodjes
  • 1/4 rode kool
  • 1/4 witte kool
  • 150 gram juliene wortel
  • 4 eetlepels yogonaise of mayonaise
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 2 theelepels honing
  • 2 theelepels mosterd
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • Whiskey Maple Sauce

Instructies
 

Pulled Pork

  • Haal een goed stuk procereur bij je plaatselijke slager en vraag diegene om het vlees voor jou te marineren. Pulled pork kopen bij de slager maakt een wereld van verschil. De slager kan jouw stuk vlees heerlijk marineren met pulled pork kruiden.
  • Steek de BBQ aan en bak de procereur op directe hitte een paar minuten aan. Draai een paar keer om zodat het stuk vlees een mooie kleur krijgt. Breng de hitte terug naar 110 graden en laat het vlees op indirect vuur doorgaren tot 90 graden (circa 6 uur). Ik gebruik altijd een kernthermometer om de temperatuur van het vlees goed in de gaten te kunnen houden.
  • Wanneer het vlees de kerntemperatuur van 90 graden bereikt heeft haal je het van de BBQ en wikkel je het in aluminiumfolie.
  • Laat een half uur rusten.
  • Trek vervolgens het vlees uit elkaar, hiervoor kun je een tweetal vorken gebruiken. Je kunt ook vleesklauwen gebruiken als je die hebt.

Kaiserbroodjes

  • Bak de kaiserbroodjes af in een oven volgens de instrucie op de verpakking

Coleslaw

  • Snij de kool in dunne reepjes.
  • Meng in een ruime kom de yogonaise, appelazijn, honing, mosterd, zout en peper en voeg hier de gesneden kool en wortel julienne aan toe.
  • Zet een half uur in de koelkast zodat de kool wat malser wordt.

Opmaak

  • Snij het kaiserbroodje doormidden en beleg met een flinke hand pulled pork. Het vlees mag samen met het andere beleg langs het broodje vallen. Zonder het broodje is het namelijk net zo lekker.
  • Voeg coleslaw toe bovenop het vlees en maak af met de Whiskey Maple Saus. Dit is m.i. de beste bbq saus voor pulled pork.

Notities

  • Pulled pork uit de oven maken? Dat is ook mogelijk! Zet de procereur in een voorverwarmde oven op 170℃. Laat het vlees in de oven staan tot een kerntemperatuur van 70℃ bereikt is. Draai dan de oven terug op 110℃ en verpak de procereur in een stuk aluminiumfolie. Zet het vlees dan terug in de oven tot een kerntemperatuur van 92℃ bereikt is. Trek het vlees uit elkaar met vorken en klaar is je heerlijke pulled pork uit de oven. 
  • Pulled pork klauwen is het gemakkelijkste met vleesklauwen, maar kan ook gemakkelijk met 2 vorken. 
  • Hoe lang pulled pork bewaren? Dit gerecht kun je tot maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast. 
Trefwoord coleslaw maken pulled pork, koolsla pulled pork, pulled pork maken oven, pulled pork salade, recepten met pulled pork, whiskey pulled pork


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept