Spaghetti met kabeljauw en gekarameliseerde rode ui
Vandaag hebben we een “gast-recept” van Marco Daniëls. Deze hobby kok heeft voor ons een heerlijke spaghetti met vis en rode ui gekookt. Een spaghetti met vis recept om je vingers bij af te likken!
Spaghetti met vis en gekarameliseerde rode ui
Een heerlijke pasta met kabeljauw die je zeker niet wilt missen als je van vis houdt. Kabeljauw met pasta en groenten is een geweldige combinatie en de gekarameliseerde rode uien maken dit recept helemaal compleet. Probeer dit recept met pasta en vis zelf en breid je kook repertoire uit!
Ingrediënten
- 2 kabeljauwfilets (niet uit diepvries)
- 150 gram linguine of spaghetti
- 2 trosjes cherrytomaten
- 2 rode uien
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 scheut balsamico azijn
- 1 takje rozemarijn
- 2 scheutjes olijfolie
Instructies
Pasta
- Kook de linguine / spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.
Rode uien
- Pak voor de gekarameliseerde rode ui een steelpannetje en doe daar een scheut olijfolie in.
- Fruit hierna de rode ui, ik snijd deze het liefst in halve ringen, met een snuf zeezout voor een paar (2) minuten.
- Voeg vervolgens de balsamico azijn, bruine bastardsuiker en het takje rozemarijn toe en laat kort pruttelen.
- Zet het vuur iets lager en laat nog een kwartiertje zachtjes pruttelen.
- Zeef de uienringen en vang de ‘saus’ op in een aparte kom, om later toe te voegen bij de pasta.
Kabeljauw met cherrytomaten
- Snij de cherry tomaten doormidden en bak deze in een koekenpan met olijfolie of boter.
- Haal ze zodra jij ze gereed vindt (ligt eraan of je van zachte of hardere cherry tomaten houdt) uit de pan en zet apart in een kommetje. Goed afdekken om de cherry tomaten op temperatuur te houden.
- Veeg de pan schoon met een keukenrol en laat een klontje boter smelten in de pan voor het bakken van de vis. Gebruik boter, zodat de vis niet gaat plakken.
- Dep de vis droog met een keukenrol en voeg hier voldoende viskruiden óf zout- en peper aan toe.
- Bak de vis zo’n 3-4 minuten per zijde in de pan op medium hitte. Zorg ervoor dat je de vis af en toe laat schuiven in de pan, zodat je zeker weet dat hij niet gaat plakken.
- Haal uit de pan en leg even apart op een bordje voor de opmaak.
Opmaak
- Giet een kopje van het pasta water in de pan waarin je de vis hebt gebakken.
- Voeg de pasta hierin toe en hussel even kort door. Verdeel de pasta vervolgens over de borden.
- Voeg hier de cherry tomaten en gekarameliseerde rode ui aan toe en leg de kabeljauw bovenop.
- Maak af met een scheutje van de saus van de gekarameliseerde rode ui.