Heldere & bruine uiensoep

In het weekend maken wij regelmatig een grote pan soep. Een van onze favoriete soepjes is dan vaak een uiensoep. In dit recept vertellen wij hoe wij hem het liefste eten!

Makkelijke uiensoep

Een heerlijke & makkelijke uiensoep. Zelf houden we niet zo van een uiensoep die meer uit ui bestaat dan bouillon. We willen niet alleen maar lepels met ui happen, het moet wel een soepje zijn! Dus bij deze een recept van wat ons betreft de beste uiensoep!
Het recept is voor 6 personen, wij maken vaak een grote ketel zodat we wat in kunnen vriezen. Je zou dus eventueel een dubbele portie kunnen maken!
Bereidingstijd 1 uur 29 minuten
Gang Soep
Keuken Frans
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

  • 2 liter runderbouillon Bij voorkeur van Knorr
  • 50 gram boter
  • 600 gram uien Eventueel ook een rood uitje!
  • 2 eetlepels bloem
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • Peper & zout

Instructies
 

  • Zet de runderbouillon op en zorg dat deze net niet kookt.
  • Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Neem een grote pan waar uiteindelijk ook de bouillon bij kan en bak in een flinke klont boter de uien goed bruin gedurende 30 minuten op middelhoog vuur. Zo karameliseer je de uien en komen ze beter tot hun recht! Strooi tussendoor nog wat zout & peper naar wens over de uien.
  • Voeg de bloem toe aan de uien en bak het nog zo'n 5 minuten mee op middel tot laag vuur.
  • Lepel voor lepel voeg je de bouillon toe aan de uien. Blijf goed roeren.
  • Voeg de laurierblaadjes en gedroogde tijm toe aan de soep en breng het aan de kook.
  • Laat dit zo'n 45 minuten koken en daarna is de soep klaar. Proef tussendoor of de soep goed op smaak is, voeg indien nodig nog een blokje bouillon of wat zout toe.

Notities

  • Serveer de soep met een beschuit en wat geraspte kaas of stokbroodje met wat gruyère kaas uit de oven. 
  • Voor wat extra smaak zou je er ook nog een 150 ml witte wijn in kunnen doen, bijvoorbeeld een Chardonnay.
  • Hoe krijg je uiensoep bruin? Door de uien goed te karameliseren en de juiste runderbouillon te gebruiken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept