Hoisin Chicken Spring Rolls
Maak zelf heerlijke Vietnamese springrolls met een smakelijke kipvulling en hoisin saus. In dit recept leer je stap voor stap verse springrolls maken, de perfecte springroll vellen vullen en hoe je de springrolls kunt bewaren. Ontdek ook hoe je eenvoudig je eigen springroll saus maakt voor een frisse en authentieke smaak.
Hoisin Kip Spring rolls | Little gem | Zoet zure groenten
Een frisse amuse van knapperige hoisin-kip springrolls met zoetzure groenten, geserveerd op een blad little gem sla met Kewpie mayonaise. Perfect als voorgerecht of amuse
Ingrediënten
Vlees vulling (Hoisin Chicken)
- 3 kipfilets
- 2 eetlepels hoisin
- 1 eetlepel sesamzaad zwart
- 2 stengels citroengras
- 1 halve rode peper of 1 volledige als je extra pittig lekker vindt
- 3 schijfjes gember
- 1 limoen (Sap & Zest)
Zoetzure groenten
- 1 komkommer
- 1 rode ui
- 150 ml azijn
- 1 theelepel zout
- 75 gram poedersuiker
Springrolls + garnering
- 10 rijstpapiervellen
- water
- 3 stuks little gem sla
- 1 flesje kewpie mayonaise
Instructies
Vlees vulling (hoisin chicken)
- Zet een pannetje met wat water op zodat de kipfilet net onder staat. Voeg hierbij de gember, citroengras en wat zout toe.
- Kook deze op laag vuur tot het door en door gaar is.
- Vervolgens haal je het citroengras en de gember eruit. Zo houd je de kip over met het kookvocht.
- Daarna voeg je de hoisin toe. Laat deze dan inkoken tot het een mooie massa is.
- Voeg als laatste de sesamzaadjes, de fijngesneden rode peper en de limoen zest en sap toe.
- Proef nog even na. Voeg eventueel nog extra zout toe.
- Doe de kip in een bakje en laat deze afkoelen in de koeling deze hebben we later nodig om de rijstvellen te vullen
Zoetzure groenten
- Wanneer de kip aan het garen is, kun je de volgende groenten snijden.
- Snij de ui in dunne ringen en haal ze los van elkaar.
- Snijd de komkommer in kwarten en haal de zaadlijsten eruit, snijd deze in dunne plakjes.
- Doe vervolgens de groenten in verschillende bakjes en strooi hier het zout op en laat deze 5 minuten zo staan. Hierdoor wordt het vocht onttrokken van de producten.
- Schud het vocht weg wat hier vanaf komt.
- Eenmaal hiermee klaar te zijn voeg het poedersuiker en azijn toe. Zet dit vervolgens in de koeling.
Het vouwen van de springrolls
- Leg een rijstpapier vel voor je op de werkbank. Maak deze nat met wat water.
- Leg de kip in 3 delen in een rij op een vel.
- Vervolgens rol je de buitenkanten naar binnen toe.
- Daarna rol je rol op.
- Snijd vervolgens de vellen door op de open plekken.
- Zo krijg je 3 kleine pakketjes met kip.
- Dan gaan we in een hete pan met wat olie de springrolls krokant bakken.
- Als eenmaal de ene kant bruin is gekleurd draai je deze om tot de andere kant is gekleurd.
- Dan gaan we de little gems vullen. Snijd het kontje eraf en haal alle bladeren los van elkaar. Was de sla en leg op papier om te drogen.
- Leg vervolgens de krokante dumpling op de little gem sla, doe vervolgens de kewpie mayonaise erover, leg als laatste wat zoetzure groenten en aanvallen maar!
Notities
- Om de springrolls vers te houden, wikkel ze per stuk in plasticfolie en bewaar ze in een luchtdichte container in de koelkast. Ze blijven zo maximaal 2 dagen goed. Vermijd invriezen, want dat kan de textuur van de vellen aantasten.
-
Hoisin saus is een zoete, hartige Chinese saus gemaakt van sojabonen, suiker, knoflook, en specerijen. Het wordt vaak gebruikt in Aziatische gerechten, zoals springrolls, voor extra smaak. Om zelf een simpele hoisin saus te maken, combineer je sojasaus, pindakaas, knoflook, rijstazijn, honing, en wat Sriracha voor pit. Deze saus past perfect bij de verse springrolls en geeft ze die typische zoete en umami-smaak.